9300 aalst 

DE FILATUUR

 eventlocatie in voormalige
textielfabriek FFR

CONCEPT

De Filatuur is een authentieke eventlocatie in de voormalige textielfabriek FFR, Filature et Filteries Réunies, in Aalst. De locatie wordt verhuurd voor bedrijfsevents, huwelijksfeesten, … tot 500 personen. 

In een industrieel kader bieden we de mogelijkheid elk event tot in de puntjes te personaliseren. U kan de locatie aankleden naar eigen wens en samenwerken met partners naar keuze voor de catering, de huur van meubilair en de decoratie.

 

GESCHIEDENIS

De geschiedenis van Aalst is onlosmakelijk verbonden met de textielnijverheid. Heel wat Aalstenaars waren in de 19de eeuw tewerkgesteld in spinnerijen, twijnderijen en weverijen. In en rond deze fabrieken speelde zich het verhaal van Daens af. 

Toen een aantal Aalsterse spinnerijen en twijnderijen fusioneerden, ontstond de  FFR, Filature et Filteries Réunies. De fabrieken stonden in voor de productie van naaigaren. Aan het einde van de 20ste eeuw werden de productie-eenheden van de FFR afgebouwd. Een van de panden werd, met respect voor de industriële geschiedenis van de oude fabrieksgebouwen, gerenoveerd en zo ontstond De Filatuur.

LOCATIE

De Filatuur is gelegen vlak bij het centrum van Aalst, op wandelafstand van het trein- en busstation en vlak bij de E40, tussen Brussel (25 km) en Gent (35 km). De locatie beschikt over een gratis parking voor 150 auto’s en er is extra parkeergelegenheid op wandelafstand.

De Filatuur – Tragel 6 – 9300 Aalst

 

Virtuele event studio

NIEUW: De Filatuur beschikt nu ook over een volledig uitgeruste studio voor virtuele events.

VERHALEN

“Een schitterende locatie waar we helemaal ons ding konden doen: een cateraar naar keuze, specifiek meubilair in lijn met ons concept, …. Soundfield zorgde daarenboven voor een prachtige lichtshow. En doordat de locatie over 2 grote ruimtes beschikt, konden we in de ene zaal onze vergadering laten doorgaan en in de andere het diner. 

“Feesten in industriële panden worden steeds populairder. Het is dan ook een locatie met heel veel mogelijkheden. Je kan het strak houden en met koude materialen werken maar je kan het ook super gezellig maken met duizenden kleine lichtjes, warme materialen en cozy lounge corners. De Filatuur is een van de mooiste feestlocaties, met zalige ladyboss Charlotte.”

“Omdat wij klanten over heel Vlaanderen hebben, zochten we een locatie met een centrale ligging. Aalst bleek ideaal te zijn. Bovendien beschikt De Filatuur over een grote parking, wat een extra pluspunt was om onze klanten goed te ontvangen. Er kwamen zelfs genodigden met de trein, omdat de locatie op 5 minuten stappen van het station van Aalst ligt.”