9300 aalst 

DE FILATUUR

 eventlocatie in voormalige
textielfabriek FFR

CONCEPT

De Filatuur is een authentieke eventlocatie in de voormalige textielfabriek FFR, Filature et Filteries Réunies, te Aalst. De locatie wordt verhuurd voor bedrijfsevents, huwelijksfeesten, …

In een industrieel kader bieden we u de mogelijkheid uw event tot in de puntjes te personaliseren. U kan de locatie helemaal aankleden naar eigen wens en werkt daarvoor met partners naar keuze voor de catering, de huur van meubilair, de decoratie, …

 

GESCHIEDENIS

De geschiedenis van Aalst is onlosmakelijk verbonden met de textielnijverheid. Heel wat Aalstenaars waren in de 19de eeuw tewerkgesteld in spinnerijen, twijnderijen en weverijen. In en rond deze fabrieken speelde zich het verhaal van Daens af. 

Toen een aantal Aalsterse spinnerijen en twijnderijen fusioneerden, ontstond de  FFR, Filature et Filteries Réunies. De fabrieken stonden in voor de productie van naaigaren. Aan het einde van de 20ste eeuw werden de productie-eenheden van de FFR afgebouwd. Een van de panden werd, met respect voor de industriële geschiedenis van de oude fabrieksgebouwen, gerenoveerd en zo ontstond De Filatuur.

LOCATIE

De Filatuur is gelegen in het centrum van Aalst, op wandelafstand van het trein- en busstation en vlakbij de E40, tussen Brussel (25 km) en Gent (35 km). De locatie beschikt over een gratis parking voor 150 auto’s en er is extra parkeergelegenheid op wandelafstand.

De Filatuur – Tragel 6 – 9300 Aalst

 

CONTACT

VERHALEN

“Een schitterende locatie waar we als eventbureau ons ding konden doen: een cateraar naar keuze, specifiek meubilair in lijn met het concept van het event, …. Bovendien zorgde Soundfield voor een fantastische lichtshow.”  

Een van de mooiste feestlocaties, met zalige ladyboss Charlotte.”

“Een industrieel pand met veel karakter, dat wilden wij voor ons huwelijk. Doordat de locatie over verschillende ruimtes beschikt, konden we hier zowel onze ceremonie als ons feest laten doorgaan. Het feit dat we in De Filatuur tot in de kleinste details onze eigen stempel op ons huwelijk konden drukken, maakte het helemaal fantastisch.”

“Omdat wij klanten over heel Vlaanderen hebben, zochten we een locatie met een centrale ligging. Aalst bleek ideaal te zijn. Bovendien beschikt De Filatuur over een grote parking, wat een extra pluspunt was om onze klanten goed te ontvangen. Er kwamen zelfs genodigden met de trein, omdat de locatie op 5 minuten stappen van het station van Aalst ligt.” 

JOUW EVENT IN DE FILATUUR?