9300 aalst 

DE FILATUUR

 eventlocatie in voormalige
NAAIGARENfabriek FFR

CONCEPT

De Filatuur is een authentieke eventlocatie in de voormalige naaigarenfabriek FFR – Filature et Filteries Réunies – in Aalst. De locatie wordt verhuurd voor bedrijfsevents, huwelijksfeesten, … tot 500 personen. 

In een industrieel kader bieden we de mogelijkheid elk event tot in de puntjes te personaliseren. U kan de locatie aankleden naar eigen wens en samenwerken met partners naar keuze voor de catering, de huur van meubilair en de decoratie.

 

GESCHIEDENIS

Aalst was in de 19de eeuw een echte fabrieksstad. De ligging nabij de Dender en de aansluiting op het spoor zorgden ervoor dat fabrieken zoals spinnerijen, twijnderijen en weverijen als paddenstoelen uit de grond schoten. 

FFR, Filature et Filteries Réunies, ontstond in 1886 als fusiebedrijf waardoor het hele productieproces van naaigaren in hetzelfde bedrijf kon plaatsvinden: spinnen, twijnen, bleken en verven. Het internationale succes volgde, maar in 1989 sloot het bedrijf de deuren door buitenlandse concurrentie. 

Een van de fabrieken werd – met respect voor het industriële verleden – gerenoveerd en zo ontstond De Filatuur.

LOCATIE

De Filatuur is gelegen vlak bij het centrum van Aalst, op wandelafstand van het trein- en busstation en vlak bij de E40, tussen Brussel (25 km) en Gent (35 km). De locatie beschikt over een gratis parking voor 150 auto’s en er is extra parkeergelegenheid op wandelafstand.

De Filatuur – Tragel 6 – 9300 Aalst

 

 

VERHALEN

“Een schitterende locatie waar we helemaal ons ding konden doen: een cateraar naar keuze, specifiek meubilair in lijn met ons concept, …. Soundfield zorgde daarenboven voor een prachtige lichtshow. En doordat de locatie over 2 grote ruimtes beschikt, konden we in de ene zaal onze vergadering laten doorgaan en in de andere het diner. 

“Feesten in industriële panden worden steeds populairder. Het is dan ook een locatie met heel veel mogelijkheden. Je kan het strak houden en met koude materialen werken maar je kan het ook super gezellig maken met duizenden kleine lichtjes, warme materialen en cozy lounge corners. De Filatuur is een van de mooiste feestlocaties, met zalige ladyboss Charlotte.”

“Omdat wij klanten over heel Vlaanderen hebben, zochten we een locatie met een centrale ligging. Aalst bleek ideaal te zijn. Bovendien beschikt De Filatuur over een grote parking, wat een extra pluspunt was om onze klanten goed te ontvangen. Er kwamen zelfs genodigden met de trein, omdat de locatie op 5 minuten stappen van het station van Aalst ligt.”